Ilmu Gurah

Pada zaman dahulu ilmu gurah dikuasai oleh para Kyai/guru mengaji untuk menggurah pelajar atau santri – santrinya agar suara bagus / merdu dalam membaca ayat– ayat suci Al–Qur’an. Dari merekalah kita mewarisi keilmuan gurah ini. Sekarang melalui format seminar, personal touch dan jarak jauh melalui internet, ilmu gurah yang kita warisi dari ulama silam ini dapat kita pelajari dengan mudah.


Gurah adalah satu sarana untuk membersihkan dan mengeluarkan kelebihan lendir yang kotor. Caranya ialah dengan memasukan ramuan khusus gurah Gurah kedalam lubang hidung. Khasiat ramuan tadi akan membuat semua saraf tubuh akan beriaksi menekan, mengeluarkan lendir kotor yang mengandungi kuman penyakit dan juga mengandungi racun ( Dari; kopi, rokok, arak dll).

Lendir racun akan keluar melalui rongga hidung dan mulut, sehingga seluruh saluran pernafasan, pencernaan dan darah akan bersih. Proses gurah ini mengambil masa lebih kurang 2 jam.
Manfaat Gurah Pada dasarnya :
Gurah dapat membantu menyembuhkan penyakit yang berhubungan dengan:

1. Kepala.
2.Saluran Pernafasan
3.Saluran pencernaan Sehingga orang yang menjalani proses gurah akan mendapatkan manfaat antara lain seperti berikut. Membuat suara menjadi kuat, keras, nyaring, lantang dan panjang. Sangat bagus bagi ahli pidato, penceramah, wartawan, imam masjid dan guru.dll. Menjadikan suara merdu, bersih, halus, dan empuk. Amat sesuai bagi .artis, penyanyi, qori-qoriah dll. Memperbesarkan volume paru-paru dan membuat nafas menjadi lebih panjang.

Sangat sesuai bagi mereka yang mengamalkan pernafasan tenaga dalam, aura therapy bagi pelajar menjaro gurah amat membantu anda dalam peningkatan tenaga dalaman anda.

Menyembuhkan berbagai penyakit antaranya:
Batuk Kering, asma, sesak nafas dan penyakit yang berkaitan dengan fungsi paru-paru.Sakit kepala, mudah pening, stress, migrin. Resdung, flu, alergy debu, alahan dan hidung berair dan berbau busuk. Masaalah medu atau uluran dan saluran pernafasan. Memerdukan suara.

Bonus Ilmu Gurah

1.Gurah Vargina
2.Gurah Mata
3.Gurah Usus.

Mahar Ilmu Gurah Rm 150.00